Puljak RTL

Ivica Puljak kandidat je Centra za gradonačelnika Splita, a svoju kandidaturu najavio je tijekom gostovanja uživo, u emisiji RTL Danas.

Kazao je da u utrku za gradonačelnika ne ulazi zato što je to njemu potrebno, već zato što je dijete Splita. “Imam uspješnu izgrađenu znanstvenu karijeru i to svjetsku i ja sam zaista mogao živjeti u bilo kojem gradu u svijetu. Ali ja sam odlučio živjeti u Splitu”, rekao je Puljak, ističući da Split treba postati grad reda. Dugogodišnja nebriga vladajućih rezultirala je, kako je naglasio, velikim komunalnim neredom.

“Grad prije svega treba očistiti jer je prljav. Osim toga, u Splitu nedostaje parkinga, a ujedno je riječ o gradu s najlošijim standardom obrazovanja u Hrvatskoj. Treba izgraditi toliko škola da sva djeca u školu idu u jednoj smjeni i da svi imaju topli obrok u školama”, kazao je kandidat za gradonačelnika. Kao jedan od ključnih problema naveo je i nezaposlenost. “Puno građana živi teško, nema redovne i stabilne prihode i uložit ću većinu energije, volje i želje u to da malim i srednjim poduzetnicima na kojima počiva gospodarstvo Grada Splita, omogućim da stvaraju radna mjesta”, najavio je Puljak.