Neću butigu u svoju politiku

U utrku za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak krenuo je u ponedjeljak iz Siromašne četvrti u kojoj je proveo djetinjstvo, najavljujući da za političku trgovinu koja je obilježila aktualnu i prethodnu splitsku vlast, ako mu građani ukažu povjerenje, neće biti nikakvog prostora

„Iz Siromašne sam krenuo u život i zato baš odavde krećem i u utrku za splitskog gradonačelnika. Meni je Split strašno puno dao i danas se za to kao potpuno ispunjen i realiziran čovjek želim odužiti, smatram da je to moja osobna obveza i odgovornost.“

Tim je riječima Ivica Puljak, kandidat Centra za splitskog gradonačelnika, u ponedjeljak službeno predstavio svoju kandidaturu, simbolično krenuvši od kvarta u kojem je proveo djetinjstvo. Najavio je da će obići sva 34 gradska kotara, u kojima će razgovarati s građanima, doznati što u svojim sredinama žele poboljšati i ponuditi im najbolja rješenja.

„Nažalost, ono po čemu ćemo pamtiti i aktualnu i prethodnu gradsku vlast nije osluškivanje potreba građana i razvoj Splita, nego jeftina, otvorena politička trgovina. Jedina trgovina kojom ću se ja baviti je kupnja namirnica na tržnici, tu na ovom našem pazariću. Znate onu legendarnu rečenicu najvećeg splitskog kroničara Miljenka Smoje ‘Neću politiku u svoju butigu’? To poštujem. Ja građanima Splita obećavam da neću butigu u svoju politiku. Radit ću isključivo za njihove interese “, poručio je Puljak.

Loša komunalna infrastruktura, nezaposlenost, gomilanje otpada i najgori standard obrazovanja u državi problemi su koji u najvećoj mjeri muče građane Splita i s kojima se valja što prije uhvatiti ukoštac. „Imamo pravo na čišći i moderniji grad, imamo pravo na bolju kvalitetu života i imamo pravo na lokalnu vlast koja vodi politiku u javnom interesu. Uz iskustvo, znanje, volju i dijalog s građanima, mogućnosti da to ostvarimo su realne“, rekao je Puljak.