Centar o Marjanu

Centar o Marjanu

Ivica Puljak i Srđan Marinić: “Marjan je bio i bit će ponos Splita”!

POŠUMLJAVANJEM, UVOĐENJEM EKOLOŠKOG PROMETA I PROVOĐENJEM ZAKONA ZAŠTITI ĆEMO I OČUVATI MARJAN ZA BUDUĆE GENERACIJE.

Kako bismo ukazali na važnost Marjana, jedinog zaštićenog dijela prirode na području grada Splita, simbolično na Dan planeta Zemlje, kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak, aktivist i predsjednik Društva Marjan Srđan Marinić održali su konferenciju za medije na Sjevernim vratima.

MARJAN NIJE U DOBROM STANJU

– Zaštita prirode i planete jedan je od najvažnijih zadaća, naročto danas, kada smo suočeni s negativnim posljedicama klimatskih promjena. Danas smo ovdje na Marjanu, jednom na najvrjednijih područja Splita koje moramo zaštiti, radi nas i radi naše djece. Nažalost, Marjan nije u dobrom stanju. Jednim dijelom zbog klimatskih promjena, ali najviše zbog loše i neodgovorne politike u proteklim desetljećima.
– izjavio je kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak.
Marinić je istaknuo da je njihova zadaća zaštita i očuvanje Marjana, što se može postići samo beskompromisnim provođenjem zakona RH i tako prekinuti stanje u kojem je Marjan predmet najprimitivnije političke trgovine.

NAJSTARIJI SIMBOL SPLITA

– Premda je najstariji simbol Splita i najveći javni prostor u našem gradu, Marjan je posljednjih desetljeća postao simbol bezakonja, korupcije, nepotizma i političke trgovine. Ako nam građani Splita ukažu povjerenje, jamčim vam da ćemo takvo stanje zaustaviti. Odmah krećemo s pošumljavanjem, ukidanjem građevinskih područja, odbijanjem zahtjeva za legalizaciju, upisom posebnog pravnog režima, rješavanjem imovinsko pravnih odnosa, ukidanjem prometa motornim vozilima i restrukturiranjem Javne ustanove za upravljanje Park šumom Marjan. Marjan je bio i bit će ponos grada Splita – izjavio je Srđan Marinić i završio jasnom i izravnom porukom – Marjan će se zaštiti jedino ako na vlast ponovno ne dođu Kerum i HDZ. Sada će razne političke opcije biti deklarativno za zaštitu Marjana. No, ako im je zaista stalo do Marjana pozivam one koje do sada nisu imali prilike upravljati gradom i Marjanom da udružimo snage i da konačno građanski i progresivni Split pobijedi na ovim izborima – bio je jasan i izravan predsjednik Društva Marjan.