Ivica Puljak i Antonio Kuzmanić

CENTAR O TURIZMU

Ivica Puljak i Antonio Kuzmanić: „Povezat ćemo održivi turizam i modernu ekonomiju“

Umjesto dileme turizam ili moderna ekonomija, povezat ćemo turizam s modernom ekonomijom. Split će strateškim gospodarskim razvojem postati grad poduzetništva i obrtništva, održivog razvoja temeljenog na visokim tehnologijama i kreativnim industrijama, grad svjetskih značajnih događaja.

 

TURIZAM SMATRAMO PRILIKOM, A NE PROBLEMOM.

– Turizam smatramo prilikom, a ne problemom. Umjesto dileme turizam ili moderna ekonomija, povezat ćemo turizam s modernom ekonomijom. Umjesto stihijskog razvijat ćemo održivi turizam kroz cijelu godinu, kroz promociju i razvoj znanstvenog, zdravstvenog, kulturnog, sportskog i kongresnog turizma, primjeren gradu upisanom u registar svjetske kulturne baštine UNESCO-a. Podržat ćemo nastavak održavanja festivala poput Ultre i raditi na dovođenju sličnih događaja u razdoblju van sezone – izjavio je kanididat za gradonačelnika Ivica Puljak.

 

GRAD PODUZETNIŠTVA I OBRTNIŠTVA

Split će strateškim gospodarskim razvojem postati grad poduzetništva i obrtništva, održivog razvoja temeljenog na visokim tehnologijama i kreativnim industrijama, grad svjetskih značajnih događaja u kojem ljudi iz cijelog svijeta dolaziti ne samo u goste tijekom cijele godine, nego dolaziti studirati, živjeti, raditi, pokretati nove projekte i poslove i stvarati nova visoko vrijedna radna mjesta – poručuju iz Centra.

 

PLANIRANJE I APLICIRANJE NA NATJEČAJE EU

– Veliki dio proračunskih sredstava, namjenjenih turizmu, može se osigurati kroz kvalitetno planiranje i apliciranje na natječaje EU. Na takav način se u četvrtoj godini mandata očekuje oslobođanje značajnih vlastitih sredstava za ulaganje u ljude, poduzetništvo i unapređenje turizma i gospodarstva, te osigurati dodatna sredstva godišnje kroz sustavni rad na pripremi, prijavi i provedbi razvojnih projekata u suradnji sa Sveučilištem, poduzetničkim potpornim institucijama, udrugama i poduzetnicima – izjavio je kandidat za zamjenika gradonačelnika Antonio Kuzmanić.

 

POVIJEST, SADAŠNJOST I BUDUĆNOST SVEMIRA

Iz Centra najavljuju kako će ključne prirodne, povijesne, znanstvene, zdravstvene i kulturne resurse grada, kao što su, Dioklecijanova palača, Marjan, Mosor sa Zvjezdarnicom, Stobreč, Žrnovnica, Čiovo/Slatine, pretvoriti u mjesto aktivnog i održivog življenja, u skladu s najvišim ekološkim standardima. Između ostalog planiraju zvjezdarnicu pretvoriti u tematski park „Povijest, sadašnjost i budućnost svemira“.

 

CENTAR VISOKIH TEHNOLOGIJA I KREATIVNIH INDUSTRIJA

Zbog svog velikog ljudskog potencijala, geografskog položaja, povijesne i kulturne baštine Split ima sve predispozicije da postane centar visokih tehnologija i kreativnih industrija. Velike, ali dostižne ambicije.