CENTAR O KOTAREVIMA

Brinut ćemo o interesima cijele zajednice, a ne o povlaštenim članovima Hrvatske demokratske zajednice

 

RAVNOMJERNI RAZVOJ

Ravnomjerno ćemo razvijati sve gradske kotareve i mjesne odbore, koji će postati pravi centri gradskoga života, s kulturnim, edukacijskim, sportskim, zdravstvenim i ekološkim sadržajima. Posebnu pažnju ćemo posvetiti istočnim kotarevima i Slatinama, kao dijelovima grada koji su dugi niz godina zanemarivani. Povećat ćemo sredstva za kotareve i mjesne odbore, organizirati edukacije za upravljanje te uspostaviti namjenski fond za kompetitivne projekte. Mi ćemo brinuti o interesima cijele zajednice, a ne o povlaštenim članovima Hrvatske  demokratske zajednice– izjavio je kandidat za gradonačelnika Splita Ivica Puljak.

 

JAVNE POVRŠINE NA KORIŠTENJE GRAĐANIMA

Iz Centra najavljuju kako će zapuštene i neiskorištene gradske prostore i javne površine unutar kotara dati na korištenje za provođenje aktivnosti potrebnih građanima. Najavljuju i uređenje površina za boravak kućnih ljubimaca, reorganizaciju rada komunalnih redara koji će imati svakodnevne zadatke i obilazak terena te neprestanu komunikaciju s građanima.

 

FINANCIRANJE PROJEKATA

– Sada se za rad kotara odvaja manje od 1 posto ukupnog gradskog proračuna. Nakon edukacije kotarskih vijećnika, financiranje ćemo povećati. Dodatna sredstva ćemo odvojiti u poseban fond iz kojeg će se financirati projekti na principu natječaja: svi kotarevi i mjesni odbori će se prijavljivati na natječaj, a financirat će se najbolji. Tako ćemo poticati aktivnost i inventivnost, a dobit ćemo i mnoštvo novih ideja i projekata koje ćemo prijavljivati i za financiranje na sredstva izvan gradskog proračuna – rekao je Antonio Kuzmanić, kandidat za zamjenika gradonačelnika.

 

JAČANJE LJUDSKIH POTENCIJALA

Kao jedan od ciljeva navode jačanje ljudskih potencijala unutar kotara pa tako planiraju educirati kotarske vijećnike te uključiti udruge i inicijative građana koji djeluju na području kotara.